Βραχιόλι Μακραμέ

Μακραμέ είναι η τέχνη της κατασκευής κόμπων για να δημιουργήσουμε διακοσμητικά μοτίβα, χωρίς να χρησιμοποιούνται βελόνες ή βελονάκια.

Είναι αραβική λέξη που σημαίνει "περιθώριο". Η τέχνη του μακραμέ ξεκινάει από το 13ο αιώνα από την Αραβία, καθώς οι Άραβες υφαντές ξεκίνησαν να δένουν τις άκρες των νημάτων που περίσσευαν στα υφαντά τους. Στο πέρασμα των αιώνων, η τεχνική έφτασε στην Ευρώπη και απόκτησε μεγάλη δημοτικότητα κυρίως στην Βρετανία κατά τον 19ο αιώνα. 

Στην Ελλάδα, η τεχνική εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και το πιο πιθανό είναι να ανακαλύφτηκε τυχαία. Η δεσιά, όπως λέγεται, προέκυψε από την ανάγκη να σταυρωθεί το στιμόνι για να μη γλυστρίσει, και αυτό το σταύρωμα να μη είναι ένας απλός κόμπος. Η πιο γνωστή, είναι η Σφακιανή δεσιά, η οποία γίνεται από περίτεχνους κόμπους σε ένα σχέδιο τελείως προσωπικό της κάθε υφάντρας.
Σήμερα, το μακραμέ είναι πολύ δημοφιλές στην κατασκευή κοσμημάτων και διακοσμητικών.

Οι περισσότερες από εμάς θυμόμαστε τα βραχιολάκια φιλίας από κλωστές κεντήματος που είχαμε φτιάξει όταν πηγαίναμε σχολείο.
Τέτοια βραχιολάκια φτιάξαμε για την Κατερίνα, αλλά χρησιμοποιήσαμε ειδικές κλωστές μακραμέ για πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα.
Πέντε βραχιόλια με διαφορετικό είδος κόμπων το καθένα, σε διάφορους καλοκαιρινούς συνδιασμούς χρωμάτων με μεταλλικά και κεραμικά στολίδια.
Όλα τα βραχιόλια δέθηκαν μαζί σε ένα κοινό κούμπωμα από τζιν ύφασμα.



Καλοφόρετα Κατερίνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...